Ondertrouw

fjrigjwwe9r1pagina:PTekst

Op 23 januari 2009 zijn we om 14.00 uur in ondertrouw gegaan.
En dat zouden we elke dag wel willen! Niet dat het zo bijzonder was op het stadhuis, maar we zijn de hele dag overspoeld met felicitaties (belletjes, sms-jes en kaarten).

'S ochtends ging de deurbel en daar stond iemand van de bloemist in de regen te wachten met een ontzettend mooi bloemstuk.
Wij helemaal overdonderd natuurlijk!

Dit mooie stuk is van Bert, Hanny, Jeroen, Froukje,
Trudie, Saskia, Michael en Chris.



Maar dit was nog niet alles zei hij. Snel rende hij door de regen en kwam aan met  nog een bos bloemen. En deze is van Dennis zijn werk.

Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties!








Als je in ondertrouw bent, mogen jullie je officieel bruid en bruidegom noemen! De tijd tussen de ondertrouw en het huwelijk wordt de bruidsdagen genoemd, die vroeger uitgebreid gevierd werden. Veel van deze tradities zijn al bijna vergeten, maar om jullie ondertrouw een extra feestelijk tintje te geven is het misschien leuk om ze weer in ere te herstellen. Zo organiseerden de ouders van de bruid op de dag van de huwelijksaangifte van hun dochter een diner: het commissarismaal. Dat werd zo genoemd omdat het huwelijk op dat moment bij een ambtenaar of commissaris was aangekondigd. 

Tijdens de bruidsdagen kreeg het bruidspaar veel bezoek, dat 'bruidstranen' te drinken kreeg: een kruidendrank die voor de bruid het afscheid van haar jeugd en ouderlijk huis symboliseerde. Wanneer je de tradities echt aan wilt houden, geef je de kinderen bruidssuikers. En zorg ervoor dat je in de aanloop naar je huwelijk gebak in huis hebt. Je gasten moeten namelijk 'met een zoete mond' naar huis gaan. Bruiden die dit vroeger verzuimden kregen de bijnaam 'gore bruid' en werden met hun gierigheid geplaagd. 

Bron: Bruid en Bruidegom



onzetrouwpagina.com trouwshop.com