Getuigen

fjrigjwwe9r1pagina:PTekst
fjrigjwwe9r1pagina:PTekst
De getuige van Greet is Annemie Vermeiren.
De getuigen van Roeland zijn Katrien De Breuker en Tom Boermans.

Zie verder voor foto's (kwestie van de persoon op 4 juli te herkennen ) en persoonlijke getuigenissen.

Annemie Vermeiren

September 2008, na een leuke reis door Istrie, aangekomen in ons huis. En ’s avonds bij een heerlijk glaasje wijn, kreeg ik een papieren gevouwen bootje in mijn handen gedrukt. Je raadt het al, een huwelijksbootje. ‘Of ik getuige wil worden?’ En natuurlijk wil ik dat! Waarom? Da’s nie zo moeilijk! Ik heb maar één zusje zoals ons Greet, een goude! Vaak hebben we ons vroeger afgevraagd wie er bij ons Greet zou passen... En ja, Roeland is die match! Ze zijn gewoon een geweldig koppel, een koppel dat elkaar heel goed aanvoelt, voor gezonde uitdaging zorgt en vooral ook in evenwicht houdt! Daarom is getuige mogen zijn, voor mij, een hele eer!

Katrien De Breuker


Hallo, ik ben Katrien, de zus van Roeland. Ik hoopte dat hij me zou vragen als getuige en zo geschiede! Er zullen wel wat zenuwen zijn de dag zelf, geen verrassing voor de mensen die me wat kennen, maar dat heb ik er graag voor over. Ik heb maar één broer en ik zie hem ontzettend graag. We hebben, zoals elke broer en zus, onze mindere periodes gehad maar het verstand komt met de jaren en dat was bij ons ook zo. De inside jokes over "buiten de zone" (alé jong toneelschool?) en "friends" (woepah!), ... wij amuseren ons altijd wel. Ik ben niet zo'n prater als hij (we noemen hem ook wel eens "ons viswijf") maar als er iets is kan ik altijd bij hem terecht, op welk moment dan ook. Dus ik denk dat ik nu wel redenen genoeg heb gegeven waarom ik "ja" heb gezegd op de vraag "wil jij mijn getuige zijn?". Maar, ik ben er nog wel één vergeten en dat is wel de meest belangrijke: hij trouwt met Greet... Zij is een vrouw die goed bij hem past, ze houden elkaar mooi in evenwicht en ik heb hem ook nooit zo gelukkig gezien. Dus ja, ik wil heel graag getuige zijn van deze liefde!Tom Boermans

“Beter een goede buur dan een verre vriend...” , een spreekwoord dat in de meeste gevallen opgaat maar niet voor To(m) en Ro(eland). We hebben samen gestudeerd in Delft, en daar was hij zowel beste vriend als goede buur.

We leerden elkaar kennen in het aanvullende jaar wiskunde, aan het Sint – Jan Berchmanscollege in Antwerpen. En ik moet bekennen, door mij is Roeland niet voor piloot gegaan, maar wel voor ‘aerospace engineer’. Onze studententijd in Nederland werd gekenmerkt door verschillende gemeenschappelijke punten: Blanchke om naar Delft te rijden (Peugeot 309), KAP ophalen ’s morgens (een sympathieke medestudente), huisbaas Henk en zijn lieve Thaise vrouw, de buurman Theo die ons altijd ‘verraste’ met vervallen koekjes, moeilijke tentamens, nachtelijke uitstapjes en gevatte quotes zoals ‘Boermans, kzen zat’...

Dit alles maakt dat je een band voor het leven hebt, mekaar perfect aanvoelt en -vult en niet per se dicht bij elkaar hoeft te zijn om mekaars aanwezigheid te ervaren. Roeland is voor mij de broer die ik nooit heb gehad.

Ik was dan ook aangenaam verrast toen Roeland mij de vacature voor getuige overhandigde. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bijzeggen dat ik gehoopt had deze eer te krijgen.

Ik kijk al ontzettend uit naar 4 juli, de dag waarop de liefde tussen Roeland en Greet zal verzegeld worden. En ik ben erg blij dat ik een kleine steen mag bijdragen aan de bouw van hun groot geluk.
onzetrouwpagina.com trouwshop.com