Weervoorspelling

fjrigjwwe9r1pagina:PTekst
fjrigjwwe9r1pagina:PTekst
Vrijdag 28 mei 2010.

Uiteraard checken alle bruidsparen vooraf  wat de weersverwachtingen voor hun grote dag zal zijn. Daarop zijn wij geen uitzondering. Dus keken wij vandaag alvast vooruit naar de verwachting voor 4 juni. Wij werden verrast met onderstaand artikel die wij graag met jullie willen delen.

JUNI BEGINT ZOMERS.

De liefhebbers van zon en warmte kunnen zich gaan voorbereiden op fraai zomerweer.
Na de zeer matige meimaand met slechts 1 week waarop de maxima boven de 20 graden uitkwamen, heeft juni zomerse plannen. Het kwik gaat stijgen en het is de verwachting dat het op 8 van de eerste 10 junidagen op z'n minst ergens in Nederland 20 graden gaat worden. Ook de kans op 25 graden wordt groter en zelfs de tropische 30 graden kruipt dichter naar Nederland.
Het warme weer gaat samen met flinke zonnige perioden en de kans op neerslag is klein. Ook de wind houdt zich rustig. De grote omslag in het weer vindt aanstaande maandag plaats. Na een behoorlijk natte zondag trekt het lagedrukgebied weg en krijgt het Azorenhogedrukgebied de kans om zich uit te breiden naar onze regio. In 24 uur tijd stijgt de luchtdruk van 1000 naar 1020 hPa en stopt de aanvoer van het wisselvallige weer. De dagen daarna blijft het hogedrukgebied het weer in Nederland bepalen en kan de temperatuur aan zijn opmars beginnen.
Volgens meteoroloog Michiel Severin van Weerplaza is de zekerheid over de verwachting redelijk groot. “Het weermodel berekent al een paar dagen dat de maxima vanaf begin juni flink gaan stijgen. Natuurlijk blijft het altijd afwachten want donderdag 3 juni is nog bijna een week weg. Maar de weermodellen schotelen elke dag dezelfde trend voor. Vanaf begin juni gaat de temperatuur omhoog, wordt het zonniger en droger. Ik heb er alle vertrouwen in.

onzetrouwpagina.com trouwshop.com