Onze trouwdag - de Plechtigheid

fjrigjwwe9r1pagina:PTekst
fjrigjwwe9r1pagina:PTekst

Na een kort ritje van 10 minuten met de Marcellie Express kwamen we om 5 uur aan bij het Gemeentehuis van Amstelveen, waar onze eigen trouwbeambte, mevrouw Hannie Kerkelaan, al stond te wachten om in te stappen.

Nadat dat gebeurt was, moest de tram eerst weer een klein stukje terug rijden, naar een mooi plekje alwaar de plechtigheid - buiten in de open lucht - gehouden zou worden.
Dus iedereen weer de tram uit en een klein stukje lopen naar een mooi stukje natuur vlak naast de Amstelveense Poel. En daar, met de kerk van Bovenkerk op de achtergrond, werd de preekstoel, microfoon en luidspreker geïnstalleerd en daar nam mevrouw Kerkelaan haar plaats in achter de preekstoel en het bruidspaar met alle gasten tegenover haar.

Onze trouwbeambte gaf een heel mooie, persoonlijke en oprechte toespraak met een flinke dosis humor erin, precies zoals wij ons dat wensten! Ze noemde ook al onze geliefden, die erbij waren, maar ook die er niet bij waren zoals Marcel zijn moeder en Ellie haar zwager Jos (tevens onze ceremoniemeester) en ook degene die er niet meer zijn, zoals de beide vaders van het bruidspaar. Er werd zeker vaak gelachen en toen het nodig was ook serieus gesproken, maar het werd erg mooi gedaan.

Na het plechtige gedeelte, waarin wij elkaar een luid en duidelijk "JA" gaven, mochten Martijn en Jasper ons huwelijk bezegelen met de hamerslag!
En daarop volgde natuurlijjk de... KUS. 

Daarna werden de ringen - door de jongens aan ons aangereikt - om de juiste vinger geschoven; ging ook soepeltjes! Mooie tweekleurige ringen: wit- en geelgoud met een golvend lijntje in het midden.

Toen was het dus tijd om te tekenen: eerst de bruid, gevolgd door de bruidegom en toen de 4 getuigen: Fred, Ernst-Jan, Peter en Tineke. Daarna mochten Martijn en Jasper ook nog in ons trouwboekje tekenen en toen was het officiële gedeelte helemaal klaar! 

En ter afsluiting las mevrouw Hannie nog een mooi gedicht dat door ons zelf was uitgekozen...
En toen was de plechtigheid echt helemaal klaar!!!

 onzetrouwpagina.com trouwshop.com